Produkter
Turrón de Jijona (Mjuk mandelnougat från Jijona) "El lobo"
Den här produkten går endast att beställa till Uppsala.
Turrón de Jijona S.G.B."El Lobo"150g.
Turrón är en traditionell nougat som äts vid jultiden i Spanien.
Företaget "El Lobo" genom sin långa historia inom turrón tillverkning (sedan 1725) anstränger sig genom att välja naturella ingredienser:
Honung är 100% från Spansk ursprung. Äggen kommer från frigående hönor. Utan gluten. Och dessutom kartongen är 100% återvunnen.
Turrón de Jijona: Är den klassika turronen. Med naturella ingrediensser, delikat krämmig textur, mandel från Meddelhavet.
S.G.B. betyder garanti att produkten kommer från Jijona och tecken på kontroll i kvalitet i tillverkningsprocessen och ingredienser, bland annat.
Ingredienser: Rostad mandel (64%), socker, glukos och fruktos sirap, honung (13%), ÄGGVITA, emulgeringsmedel (E 471)
Nettovikt : 150g. Förvaras svalt och torrt.
Näringsvärde per 100g: 2256kJ/541kcal. Fett 35g (varav mättat fett 3.4g) kolhydrater 38g (varav 25g socker), kostfiber 3.2g,protein 17g, salt 0.05g.
Turrón, med sina ädla ingredienser som mandel och honung, är idag en av bastionerna för "Medelhavsdieten". Den arabiska kulturen utvidgade produktionen av denna sötsak i Medelhavsområdet. På så sätt etablerades produktionen i Alicante: vilket gjorde Jijona till turrónens vagga par excellence i Spanien. Till en början utfördes produktionen av denna sötsak på ett hantverksmässigt sätt och i familjemiljön, genom små produktioner.