Produkter

Rincón de la Subbética extra virgen olivolja

Den här produkten går endast att beställa till Uppsala.

En fantastiskt fin ekologiska olivolja som kommer från olivoljedistriktet ”Priego de Córdoba” Där många av Spaniens finaste olivoljor kommer ifrån. Olivoljan är tillverkad av utvalda oliver av sorten ”Hojiblanca”, endast oliver som plockats under de första dagarna av skörden väljs till denna olivolja. Smaken är pepprig och har inslag av grön mandel. Denna olja passar till bröd, grönsallad, tomat, kött, fisk och rekommenderas till gourmeträtter. Olivoljan har skyddad ursprungsbeteckning D.O.P. Priego de Córdoba. Prisbelönt som världens främsta ekologiska olivolja och kanske Spaniens mest prisbelönta olivolja någonsin.
Företaget som tillverkar olivoljan heter ”Almazaras de la Subbética”.

Om Almazaras de la Subbética:
Almazaras de la Subbética startades 2007 genom att två välkända producenter, S.C.A. Virgen del Castillo och S.C.A. Olivarera Nuestro Padre Jesús Nazareno gick samman. Detta kooperativ, där bönderna själva äger företaget, har mer än 60 års erfarenhet i branschen och anses vara en av världens främsta olivoljeproducenter. Företaget har vunnit titeln världens bästa olivoljeproducent 2016-2020 samt att några av deras olivoljor utmärkt sig som världens bästa vid flertalet tillfällen.

Ingredienser: Kallpressad extra jungfruolivolja, syrahalt 0,16%
Ursprung: Spanien
Förvaring: Torrt och svalt (helst mörkt)
Nettovolym: 500ml
Näringsvärde per 100g: Energi 888Kcal/3700kJ, Fett 100g varav mättat 15g, kolhydrater 0g varav sockerarter 0g, Protein 0g, Salt 0g.

Rincón de la Subbética föddes under de första dagarna av skörden. Det är en ekologisk extra jungfru av sorten hojiblanca, en produkt av experternas vård som tar hand om frukten under hela året.

Det är ett riktigt mästerverk för de mest krävande smaklökarna. Den mest prisbelönta oljan i Spaniens historia.

Organoleptiska egenskaper:

Luktfas:
Mycket intensiv grön fruktighet. En mängd nyanser visar dess stora komplexitet. Påminner om frukt och citrus. Örtartade förnimmelser, Grönsaksliknande toner som tomatplantage.

Smak:
I gommen är den söt, grönmandelaktig, bitter och kryddig med medelhög intensitet. Perfekt strukturerad, lång, ihållande olja som är långt ifrån provsmakarens likgiltighet. Det är en balanserad, komplex och harmonisk olja.

Ihopkopplingar:
För rå konsumtion är den idealisk för rostat bröd, gourmeträtter, blandade sallader och tomatsallader, kött, fet fisk.